Uvođenje novog sistema za praćenje starosti naših proizvoda – Total Age Management – TAM (Sveobuhvatno upravljanje starošću proizvoda)

Započeli smo pilot projekat  „Sveobuhvatno upravljanje starošću proizvoda” (Total Age Management – TAM), koji predstavlja sistem upravljanja zasnovan na redovnom praćenju starosti proizvoda u svim fazama njegovog životnog ciklusa.

Cilj ove inicijative je da se obezbedi da starost proizvoda na tržištu uvek bude ispod ustanovljenih specifikacija primarne starosti, kako bismo kupcima i potrošačima pružili najsvežije proizvode koji ispunjavaju najviše standarde i imaju najbolji kvalitet.

Juice cartons beng stacked in a supermarket

Kako se naši proizvodi iz skladišta isporučuju kupcima (distributerima, veleprodaji i velikim kupcima), neophodno je da i naši kupci budu uključeni u TAM, jer je od ključne važnosti da na prodajnim mestima budu proizvodi odgovarajuće primarne starosti.  

Naš tim edukuje kupce o TAM-u i dobrim praksama skladištenja kako bismo bili sigurni da će se samo najsvežiji proizvodi naći na policama maloprodajnih objekata.

Tokom 2015. godine projekat je prerastao u redovni proces praćenja tržišta u skladu sa strogim kriterijumima Coca‑Cola HBC Grupe. O rezultatima svakog meseca izveštavaju najviši rukovodioci na lokalnom nivou kao i na nivou Coca‑Cola HBC Grupe.