Već četvrtu godinu za redom odlučili smo da izađemo ispred lokalne zajednice u kojoj poslujemo i objavimo šta smo sve postigli u proteklih godinu dana.

Ove godine akcenat smo stavili na promovisanje socijalnog preduzetništva, kroz koje Coca‑Cola HBC Srbija, ali i naši brojni partneri podržavaju pojedince  i organizacije da postanu ekonomski nezavisni i tako omoguće sebi bolji socio-ekonomski položaj, navodi se u Izveštaju o održivom poslovanju za 2016. godinu.  Takođe ostvarili smo izuzetan napredak na polju zaštite životne sredine i angažovanja zaposlenih.

 „Na održivo poslovanje gledamo kao na investiranje u bolju i sigurniju budućnost, ne samo kada su u pitanju naši poslovni rezultati, već i budućnost naših zaposlenih, životna sredina i zajednica u celini. Protekla godina donela je nove ambiciozne ciljeve Coca‑Cola HBC Grupe u ovoj oblasti, a naša operacija nastaviće da doprinosi njihovom ostvarenju u svim definisanim oblastima, ostajući dosledna svom strateškom opredeljenju da poslovanje širimo na odgovoran, profitabilan i održiv način.“, izjavio je Aleksandar Ružević, generalni direktor Coca‑Cola HBC Srbija.

 Posebno smo ponosni na naša dostignuća u oblasti održivog poslovanja kao što su:

  • Uloženih više od 38 miliona dinara i 500 volonterskih sati u razvoj zajednice
  • Coca‑Cola HBC Srbija je najbolji poslodavac i u 2016. Godini
  • Smanjena upotreba vode za 52 odsto po litru proizvoda od 2007. do 2016. Godine
  • Reciklirano je čak 97,70 odsto otpada u proizvodnji
  • Otvoren je regionalni Centar za sokove u koji je uloženo 4 miliona evra

Nismo zaboravili ni na mlade u Srbiji, te smo zbog njih kreirali programe profesionalne podrške kao što su Coke Summership program letnje prakse i Carieer from the bottle program zapošljavanja mladih. Takođe smo organizovali i više  stotina sati predavanja studentima univerziteta u Srbiji.

Kao potvrda izuzetnih rezultata, Coca‑Cola HBC Srbija je u 2016. godini drugi put za redom osvojila nagradu za najbolju operaciju u Coca‑Cola HBC Grupi. Sa druge strane cela Grupa je po treći put proglašena za svetskog lidera u oblasti održivosti među proizvođačima napitaka od strane Dau Džons indeksa održivosti (DJSI).