Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković danas je prisustvovao otvaranju „Dunavskog eko parka“ na Sunčanom keju koji je građanima Novog Sada poklonio "Coca‑Cola" sistem u Srbiji, u saradnji sa Upravom grada, NALED-om i Svetskim fondom za prirodu.

NOVI SAD - Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković danas je prisustvovao otvaranju „Dunavskog eko parka“ na Sunčanom keju koji je građanima Novog Sada poklonio "Coca‑Cola" sistem u Srbiji, u saradnji sa Upravom grada, NALED-om i Svetskim fondom za prirodu.

Otvaranje tog eko parka predstavlja nastavak dosadašnje podrške obeležavanju Dana Dunava, park je izgrađen u skladu sa visokim ekološkim standardima i predstavlja jedinstven prostor u kome će građani moći da se odmaraju, ali i edukuju o zaštiti sliva Dunava, vodnih resursa i očuvanju životne sredine.

Uz solarno LED osvetljenje, u parku se nalazi i dečji plato sa klackalicama i ljuljaškama, klupa koja svojim oblikom simbolizuje tok Dunava kao i kutak za odlaganje otpada za reciklažu.

"Zahvaljujući saradnji Grada i kompanije "Coca-cola" obezbeđena je još jedna urbana celina uz Dunav koja će privući naše najmlađe sugrađane ali i njihove roditelje. Na taj način želimo da podstaknemo ljude na fizičku aktivnost, na boravak u prirodi na otvorenom, ali i da budimo ekološku svest, jer svi zajedno moramo raditi na očuvanju životne sredine", rekao je Stojković.

On je naglasio da kompanija "Coca-cola", radeći na izgradnji eko parkova, iskazuje veliku društvenu odgovornost i pozvao ostale kompanije koje posluju u Novom Sadu da slede taj primer.

Prilikom otvaranja "Dunavskog eko parka", predstavnik "Coca-cola" sistema u Srbiji Jovana Tufegdžić naglasila je da eko-parkovi koje ta kompanija gradi širom Srbije građanima pružaju priliku da provedu kvalitetno vreme, ali i da se informišu o značaju zaštite jedne od najvećih evropskih reka.

"Ponosni smo što smo danas okupili puno mladih Novosađana, kojima se park veoma dopada i sigurni smo da će on postati jedna od omiljenih oaza Novog Sada", rekla je Tufegdžić.

Inovativne eko parkove su, pored Novog Sada, do sada dobili i Obrenovac i Sombor, a u planu je izgradnja ukupno sedam parkova u gradovima koji se nalaze na obalama Dunava.