PREDSTAVILI SMO 9. IZVEŠTAJ O ODRŽIVOM POSLOVANJU

PREDSTAVILI SMO 9. IZVEŠTAJ O ODRŽIVOM POSLOVANJU

Kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Bambi predstavile su Izveštaj o održivom poslovanju za 2021. godinu, pod nazivom „Budućnost je zajednička odgovornost“. Ovo je deveti izveštaj naše kompanije, dok je drugi u kojem se predstavljaju zajednički rezultati i ciljevi sa kompanijom Bambi, koja je od 2019. deo Coca-Cola HBC porodice. 

U još jednoj izazovnoj godini, nastavili smo sa inovacijama i razvojem biznisa, ali i poboljšanjem svih indikatora kad je u pitanju zaštita životne sredine, kao važna oblast održivosti. Među najvažnijim dostignućima koja imaju uticaj na zaštitu životne sredine izdvajaju se:

·       Smanjili smo potrošnju vode po litru proizvedenog pića za 53,45% i potrošnju energije za 56% od 2007. godine;

·       Postali smo prvi nosilac prestižnog AWS sertifikata, koji potvrđuje izuzetnu brigu o vodnim resursima u punionicama kompanije;

·       99,27% otpada generisanog u proizvodnji šaljemo na reciklažu.

DMA_2193 DMA_2193

U 2021. godini ne samo da smo uspeli da se oporavimo od izazova koji je Covid postavio pred nas, već smo postavili temelje za novi ubrzani rast u godinama koje dolaze, ulaskom u nove kategorije i proširenjem portfolija inovacijama. Pamtićemo 2021. godinu kao rekordnu i kada je reč o našem doprinosu oporavku i razvoju zajednice u kojoj poslujemo, ali i prema impresivnom napretku koji smo ostvarili u domenu zaštite životne sredine. Ulagali smo u napredne tehnologije, poput pametnih rashladnih uređaja, formirali smo zelenu flotu kako bismo smanjili štetne emisije voznog parka, opredelili se za još inovacija na ambalaži. A ipak osećamo da je ovo tek početak, jer je za naš izvanredni tim zaposlenih, održivost oduvek aktuelna tema, stvar opredeljenja i zajednička odgovornost“, rekao je na predstavljanju Izveštaja Svetoslav Atanasov, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora.

Svetoslav Atanasov generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora
SSA_2124 SSA_2124

I ove godine, predstavljanju Izveštaja prethodio je Sustainability forum, na kojem su predstavnici kompanija, državnih institucija, medija i civilnog sektora razgovarali o važnim temama kao što su upravljanje vodama, ambalaža, razvoj zajednica i donacije.

Izveštaj o održivom poslovanju usklađen je, kao i do sada, sa zahtevima najzastupljenije svetske metodologije u toj oblasti – Global Reporting Initiative (GRI) i ispunjava visoke zahteve Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija koji se odnose na Izveštaj o napretku.

Izveštaju možete pristupiti ovde: https://rs.coca-colahellenic.com/content/dam/cch/rs/documents/Izvestaj%20CCHBC%20Bambi%202021%20small.pdf