U protekla dva meseca, bili smo svedoci razvoja pandemije novootkrivenog korona virusa. Svedočili smo reakcijama vlada, svetskih organizacija, poslovnog sveta ali i običnih ljudi koji su davali sve od sebe da sačuvaju svoje fizičko i emotivno blagostanje.

Za situaciju koju je izazvao korona virus ne postoje pripreme. Nema knjiga iz kojih možete saznati šta se dešava sa ekonomijom, privredom i poslovanjem. Isto tako, nema ni onih koji su to pre nas iskusili, koji bi nam potencijalno mogli preneti svoja iskustva. Jednostavno, sve je velika nepoznanica.

Kad se nađemo u ovakvoj nepoznatoj situaciji, nama u Coca‑Cola sistemu preostaje da se okrenemo našim vrednostima i našoj viziji:

A to je da brinemo o našim ljudima, partnerima, okruženju, da dajemo sve od sebe da se prilagodimo i učimo, da poslujemo odgovorno i efikasno, uvek stavljajući u centar svega što radimo naše kupce, potrošače i zajednicu. 

Dodatno, u ovoj situaciji, kao kompanija koje je jedan od lidera u industriji hrane i pića, imamo i posebnu odgovornost - da obezbedimo dostupnost proizvoda našim kupcima i potrošačima u svakom trenutku. Upravo zbog toga smo, na samom početku krize, jasno postavili svoje prioritete. A to je da osiguramo bezbedne uslove za rad za naše zaposlene, pružimo adekvatnu uslugu za naše kupce i dostupnost naših visoko kvalitetnih napitaka svim potrošačima u Srbiji, i poslednje, ali ne manje važno, da kao i uvek, budemo, prava podrška lokalnoj zajednici.

Imajući u vidu ove prioritete brzo smo se adaptirali na postojeću situaciju i kreirali nove procese i prakse, kako bi zajedno sa našim zaposlenima i partnerima, primenili nove modele rada.

Od samog početka, bili smo fokusirani na reorganizaciju procesa rada i pružanja lične zaštitne opreme našim zaposlenima koji su potencijalno najugroženiji i to prevashodno u sektorima proizvodnje, prodaje i logistike. Dodatno, maksimalno smo povećali broj zaposlenih koji rade od kuće, omogućili smo bezbedan prevoz naših zaposlenih do naših fabrika, a promenili smo raspored i način poseta kupcima na osnovu njihovog novog radnog vremena. Uskladili smo i mnoge druge procese rada. 

I zato, voleo bih da kažem jedno veliko hvala našim ljudima na prvoj liniji, koji su pokazali neverovatnu istrajnost i snagu, svakodnevno radeći svoj posao:

  • Našim kolegama u prodaji i komercijalistima koji su svakodnevno posećivali prodajna mesta, vodeći računa da naši proizvodi budu dostupni svakom kupcu i potrošaču
  • Našim kolegama u proizvodnji, koji su bez prestanka proizvodili naše visoko kvalitetne brendove
  • Našim kolegama u magacinu i distribuciji, koji su osiguravali dostupnost naših proizvoda

Zahvalio bih se i našim kupcima i njihovim zaposlenima koji rade posao od izuzetne važnosti.  Mi smo uspeli da obezbedimo zaštitnu opremu sa jednim kupcem kada je bilo gotovo nemoguće naći maske za lice na tržištu. Takođe, inicirali smo slanje simboličnih paketa zahvalnosti zaposlenima koji rade na kasama i koji su strastveno radili i pod veoma opasnim okolnostima. 

I jedno veliko hvala našim dobavljačima. Oni su takođe, uz naše kolege u distribuciji,  imali veoma važnu ulogu u obezbeđivanju dostupnosti naših proizvoda.

Voleo bih, takođe, da se zahvalim i našim partnerima. Zajedno smo uspeli da naša svakodnevna saradnja bude još bolja i kvalitetnija, tako što smo bili bliži nego ikad. Zahvaljujući ljudima koji su značajan deo Coca‑Cola sistema u Srbiji, uspeli smo da održimo našu poslovnu zajednicu.

I tu nismo stali. Kao i decenijama unazad, bez oklevanja smo svoju energiju i resurse stavili na raspolaganje onima kojima je bila najpotrebnija. Kao i mnogo puta do sada, podržali smo zajednicu u kojoj živimo i radimo više od pola veka.

Odmah nakon proglašenja vanrednog stanja, usmerili smo aktivnosti prvenstveno ka onima na prvoj liniji borbe protiv COVID-19, medicinskim radnicima, vojsci, policiji, volonterima, i onima koji su egzistencijalno najugroženiji. Donirali smo više od 150.000 litara naših proizvoda za nekoliko hiljada zaposlenih u Kliničkom centru Srbije u saradnji sa Fondom B92, kao i za zaposlene u policiji, zatim obroke za medicinske radnike u saradnji sa našim kupcem Wolt, kao i zaštitnu i IT opremu. 

S obzirom na to da je Crveni krst Srbije često prva i jedina ruka spasa i da podržava najugroženije organizacije i građane, i ovog puta smo delali sa njima. Obezbedili smo im naše proizvode, značajnu finansijsku pomoć, i ustupili određen broj naših vozila kako bi podelili socijalne pakete ugroženima. Sigurni smo da će uz donaciju od 200.000 američkih dolara od Coca‑Cola Fondacije, Crveni krst moći da obezbedi pomoć mnogim ljudima kojima je to najpotrebnije. 

Prirodno, baš kao i mi, brojne kompanije su osetile da su potrebne svojoj zemlji i narodu u ovom trenutku. To nam je svima dalo novu energiju i nadu da bez obzira na probleme i pretnje, prepoznajemo i živimo za prave vrednosti- da čuvamo naše zaposlene, obezbedimo održivo poslovanje, ali i da budemo tu jedni za druge.

A za buduće generacije, ostaće brojne knjige i teorije o uticaju korona virusa na planetu, politiku, ekonomiju i svakodnevni život … ali i puno dokaza da je humanost nepobediva!