Coke Summership se ove godina održava jubilarno peti put za redom. Složeni proces selekcije je uspelo da prođe samo 25 kandidata od ukupno 1400 prijavljenih, koji će u 6 nedelja trajanja programa imati priliku da u saradnji sa našim mentorima rade na stvarnim projektima u Coca‑Cola HBC Srbija.

Upravo rad je rad na realnim poslovima ono što većina naših polaznika izdvaja kao najbitniji aspekt programa. „Smatram da Summership nudi jedinstvenu priliku da steknemo praktična znanja i veštine, to je bio moj glavni motiv prilikom prijavljivanja.“ , kaže naša Marija Jovanović.

Polaznici su imali mogućnost da sami odaberu sektor u kompaniji koji im se najviše dopada, a u dogovoru sa mentorima dodeljeni su im projekti na kojima će raditi tokom prakse. Poslednjeg dana programa Summershipovci će rezultate svog rada prezentovati menadžerima Coca‑Cola HBC Srbija.

“Izdvojila bih da su mentorka kao i ostale kolege veoma raspoloženi da nam posvete puno pažnje i odgovore na svako naše pitanje, što meni lično mnogo znači.”, rekla je o programu Marija Žugić, jedna od polaznica u sektoru logistike.

Osim praktičnog, predviđeno je da Coke Summership ima i edukativni deo. Svakog petka polaznicima je obezbeđeno da prisustvuju radionica i predavanja na različite teme, od PR-a i tehnike javnog nastupa do logistike i finansija. Prezentacije drže isključivo profesionalni treneri i zaposleni u našoj kompaniji, kako bi kvalitet bio na najvišem nivou.

Pored dela koji se tiče posla, potrudili smo se da Summershipovci osete pozitivnu energiju koju se trudimo da stvorimo među našim zaposlenima. Zato smo za njih organizovali druženja i teambuilding, sa ciljem da sa Summershipa, osim poslovnog iskustva, ponesu i barem nekoliko novih prijateljstava.

Do sada je kroz Coke Summership program prošlo preko 120 mladih ljudi, a u kompaniji je ostalo preko 40 njih. Ovaj program je samo jedan u nizu sličnih projekata koji organizuje Coca‑Cola Sistem u Srbiji u okviru politike ulaganja u edukaciju i razvoj mladih.