Rezultati istraživanja "Najpoželjniji poslodavac 2016" pokazuju ko su najatraktivniji poslodavci u Srbiji i šta ih čini tako zanimljivim za kandidate.

Prvih deset najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji su kompanije "Coca‑Cola HBC" Zemun, NIS Novi Sad, "Telenor" Beograd, JP EPS Beograd, "Telekom Srbija" Beograd, "Nordeus" Beograd, "Microsoft Software" Beograd, "Philip Morris Services" Beograd, JP "Pošta Srbije" Beograd, "Delta holding" Beograd, prema najnovijem istraživanju koje je sproveo portal "Infostud" tokom februara i marta.

Rezultati istraživanja "Najpoželjniji poslodavac 2016" pokazuju ko su najatraktivniji poslodavci u Srbiji i šta ih čini tako zanimljivim za kandidate. Istraživanje je popunilo više od 10.000 ispitanika na sajtu Poslovi.infostud.com. Učesnici u istraživanju su birali najpoželjnije poslodavce na osnovu ličnog suda, naveli šta poslodavca čini atraktivnim, koliku zaradu očekuju kod takvog poslodavca, o kakvom tipu kompanije se radi.

Učesnici u istraživanju kod poslodavaca najviše cene dobre međuljudske odnose i radnu atmosferu. Na drugom mestu se nalaze prilike za stručno usavršavanje i napredovanje, dok se visina plate tj. materijalni razlozi nalaze na trećem mestu. Među kriterijumima koji utiču na atraktivnost poslodavca se nalazi i sigurnost radnog mesta, ugled i reputacija kompanije, ali i dobar tretman zaposlenih od strane menadžmenta.