Zdravlje i zdrave životne navike

Zdravlje i zdrave životne navike

Naši proizvodi mogu da budu deo aktivnog, zdravog načina života koji podrazumeva uravnoteženu ishranu i redovnu fizičku aktivnost.

homepage-hero-2 homepage-hero-2

Gojaznost predstavlja ozbiljnu pretnju za zdravlje i pre svega je posledica energetskog disbalansa. Najefikasniji način za održavanje zdrave telesne težine je ravnoteža između unete energije (kalorija) i energije potrošene putem fizičke aktivnosti koja je sastavni deo aktivnog načina života.

U tom kontekstu, kompanija Coca‑Cola je 2013. godine objavila niz obaveza koje naš globalni poslovni sistem nastoji da ispuni do 2020. godine, a koje se odnose na:

  • Niskokalorijska pića ili pića bez kalorija na svakom tržištu
  • Transparentne informacije o hranjivoj vrednosti
  • Podsticanje ljudi da budu aktivniji putem podrške programima za promociju fizičke aktivnosti
  • Odgovoran marketing, koji podrazumeva da se ne reklamiramo osobama mlađim od 12 godina

U skladu sa našom odgovornošću prema zdravlju i zdravim životnim navikama naših zaposlenih, obezbeđujemo lekarske preglede, članstvo u teretani i učešće u programima kompanije i zajednice koji se odnose na sport i zdrave životne navike.

Pored toga, aktivni smo u organizaciji manifestacija u kojima mogu da učestvuju naši zaposleni i budu aktivni – Coca‑Cola trka zadovoljstva u okviru Beogradskog maratona i Coca‑Cola biciklijada.

Našim zaposlenima su na raspolaganju raznovrsne aktivnosti tokom nedelje kao što su joga, fudbal, trčanje ili vožnja bicikla koji mogu besplatno da iznajme tokom vikenda.

Svake godine organizujemo i Porodični dan, kada pozivamo naše zaposlene da dođu sa svojim porodicama i učestvuju u različitim aktivnostima koje su namenjene kako odraslima tako i deci.