nagrada ima za cilj da istakne projekte koji na direktan način doprinose ostvarenju ciljeva Agende održivog razvoja

Vlasina – čista ljubav – naš Šampion održivosti

Naš projekat „Vlasina – čista ljubav“ dobio je danas nagradu „Šampioni održivosti“, koju dodeljuje Forum za odgovorno poslovanje.

Sampioni odrzivosti, foto Sampioni odrzivosti, foto

Ova nagrada ima za cilj da istakne projekte koji na direktan način doprinose ostvarenju ciljeva Agende održivog razvoja, i dodeljena je po drugi put.

Naš projekat ovu nagradu dobija za doprinos potcilju 8.9 Agende 2030, koji definiše da do 2030. treba osmisliti i primeniti politike za promovisanje održivog turizma koji stvara radna mesta i promoviše lokalnu kulturu i proizvode. Baš to je suština “Vlasina-čista ljubav” inicijative, koju smo pokrenuli 2021. godine, edukacijom i promocijom lokalnih ugostitelja, a nadograđujemo ove godine.

U okviru druge godine realizacije projekta biće osveženo 40 km postojećih planinarskih staza i izgrađeno 7 km novih. Verujemo da ćemo na ovaj način najbolje promovisati održiv turizam i lokalnu kulturu, baš kao pravi šampioni održivosti.

Uz ovu nagradu, od Foruma za odgovorno poslovanje i Koalicije za dobročinstvo dobili smo i Priznanje za doniranje hrane najugroženijima, doprinos borbi protiv siromaštva i ostvarenju ciljeva održivog razvoja u 2022. godini.