Šta nudimo kao poslodavac?

ŠTA NUDIMO KAO POSLODAVAC?

Zavisno od tipa pozicije, kao i ostvarenih poslovnih rezultata, zaposlenima nudimo različite nagrade i benefite, kao što su:


cchbc-bonus-3 cchbc-bonus-3

Mesečne i godišnje bonuse

 

cchbc-zdravstveno-1 cchbc-zdravstveno-1

Dopunsko zdravstveno osiguranje
 

wellbeing-program-new wellbeing-program-new

Više dana godišnjeg odmora od zakonskog minimuma 

Flexible-time-new Flexible-time-new

Fleksibilno radno vreme i hibridni način rada
 

Meal-ticket-new Meal-ticket-new

Kantinu u fabrici

 

 

cchbc-bezalkoholni-proizvodi cchbc-bezalkoholni-proizvodi

Konzumaciju bezalkoholnih proizvoda unutar prostorija kompanije

cchbc-telefon-laptop-auto cchbc-telefon-laptop-auto

Kompanijski telefon, računar i auto

 

Discounts-new Discounts-new

Popuste za kupovinu robe i usluga

 


Ali to nije sve!

UČENJE I RAZVOJ

Podstičemo naše ljude da uzmu svoju karijeru u svoje ruke, nudeći im personalizovane programe kojima svaki zaposleni može da pristupi. 

Najbolji ljudi imaju izbor – želimo da im budemo prvi.

Coca-Cola HBC Srbija zaposlenima pruža različite interne i eksterne programe obuke koji im pomažu da razviju neophodne funkcionalne veštine za obavljanje posla, ali i liderske veštine. Svim zaposlenima unutar kompanije dostupna je platforma za učenje u vidu e-learninga, koja im omogućava da pristupe trenizima koji pokrivaju širok spektar tema, u bilo kom trenutku. 

Uz to, kroz takozvane programe ubrzanog razvoja, pripremamo kolege da preuzmu različite kompleksnije i liderske pozicje unutar organizacije. Ovaj model podrazumeva intenzivne interne i eksterne treninge, Mini MBA, mentorstvo senior lidera unutar organizacije i vođenje kros-funkcionalnog projekta.

 

21.800

Sati obuke za zaposlene u 2022.

20

Sati obuke po zaposlenom

Passion to Lead - program koji pruža podršku u ostvarivanju rezultata, razvija ključne menadžerske veštine i nudi alate za vođenje u skladu sa različitim nivoima spremnosti članova tima.

Fast Forward – program čiji je cilj razvoj liderskih veština kod zaposlenih. Tri nivoa ovog programa, 1, 2 i 3, prilagođeni su potrebama zaposlenih i podrazumevaju različite treninge na temu liderstva, mentorstvo senior lidera unutar kompanije, vođenje projekta u okviru iste funkcije, kros-funkcionalno ili vođenje projketa sa drugog tržišta, kao i učenje od kolega i kroz neposredne razgovore.

LEAP - namenjen zaposlenima koji su promovisani na nivo pozicije Change Leader. LEAP program je orijentisan ka sticanju i razvijanju liderskih veština, prilagođavanju rapidno promenljivom okruženju i vođenju transformativnih promena i inovacija.

Explore. Lead. Change – Razvojni program za supervizore u sektoru prodaje, orijentisan na razvijanje liderskih veština.

goFunky razvojni program – Sesije radionica za pozicije supervizora i tim lidera u sektoru operacija, orijentisane na razvijanje veština komunikacije, rukovođenja, planiranja i organizovanja.