Zašto sarađivati sa kompanijom Coca‑Cola HBC Srbija i Crna Gora

Zašto sarađivati sa kompanijom Coca‑Cola HBC Srbija i Crna Gora

Share

Integritet proizvoda za našu kompaniju znači da u svakom trenutku možemo da ponudimo proizvode najvišeg kvaliteta i odgovorimo na potrebe kako naših kupaca, tako i potrošača. Poverenje koje imaju u naše proizvode zasniva se na našem kontinuiranom ulaganju u bezbednost i kvalitet proizvoda.

37,000

kupaca

9

distributivnih centara

KVALITET UVEK U FOKUSU

Pored toga što svi napici koje proizvodi Coca‑Cola HBC Srbija moraju biti u skladu sa zakonskom regulativom Srbije, svi naši proizvodi ispunjavaju i niz globalnih standarda kvaliteta: sistem za upravljanje kvalitetom ISO 9001 i sisteme za upravljanje bezbednošću hrane FSSC 22000.

Coca-Cola HBC Srbija, kao deo Coca-Cola kompanije, primenjuje i interne specijalizovane TCCC KORE zahteve uspostavljene na globalnom nivou – koji obuhvataju kvalitet i bezbednost proizvoda, zaštitu životne sredine i zaštitu na radu.

Proizvodi Coca-Cola HBC Srbija ne sadrže veštačke arome, boje i konzervanse, ni genetski modifikovane sastojke, dok svojim praksama nabavke nastojimo da što veći procenat sastojaka dolazi sa lokalnog podneblja.

Kako bismo našim kupcima i potrošačima pružili najsvežije napitke standardnog kvaliteta, u Coca-Cola HBC Srbija primenjujemo i sistem sveobuhvatnog upravljanja starošću proizvoda (TAM – Total Age Management), koji je propisan od strane Coca-Cola HBC Grupe. Sprovođenje redovnog monitoringa tržišta pomaže nam da ispunimo krajnji cilj: da starost proizvoda na tržištu uvek bude ispod ustanovljenih specifikacija primarne starosti. S obzirom na to da naši proizvodi do potrošača stižu preko naših kupaca (distributeri, veleprodaja i veliki kupci), neophodno je da i oni budu uključeni u TAM, te naš tim redovno sprovodi edukacije o tom procesu i dobrim praksama skladištenja.

Kao rezultat primene navedenih sveobuhvatnih mera, u našoj kompaniji u 2023. godini nije zabeležen nijedan slučaj nepridržavanja propisa i dobrovoljnih kodeksa u vezi sa uticajima naših proizvoda i usluga na zdravlje i bezbednost, kao ni opoziva ni povlačenja proizvoda sa tržišta.

Coca-Cola HBC

Belgrade, Serbia, 2023

Credit: Ed Robinson Coca-Cola HBC

Belgrade, Serbia, 2023

Credit: Ed Robinson

INFORMACIJE O PROIZVODIMA

Za sve proizvode pružamo informacije o poreklu sastojaka (izuzev za Soft Sparkling Drinks program Coca-Cola HBC Srbija), sastavu samog proizvoda i supstancama (sirovinama) koje mogu imati uticaj na životnu sredinu ili ljude, obaveštenja o bezbednoj upotrebi proizvoda i bezbednom odlaganju proizvoda, kao i o uticaju odlaganja na životnu sredinu ili ljude.

Pored poštovanja svih zakonskih obaveza koje su u vezi sa deklaracijom, na proizvodima kompanije Coca-Cola HBC Srbija nalazi se i uputstvo za dnevni unos kalorija.

U skladu sa našom Politikom odgovornog marketinga, ne obraćamo se direktno deci ispod 13 godina. Marketinške aktivnosti ili reklamiranje u osnovnim školama nisu dozvoljeni. Kada nudimo svoja pića na prodaju u srednjim školama, sarađujemo sa školskim organima kako bismo obezbedili da ceo portfolio napitaka (uključujući vodu, sokove i druge napitke u regularnoj i niskokaloričnoj verziji/bez kalorija) bude dostupan.

ZADOVOLJSTVO KUPACA

Istraživanje zadovoljstva kupaca se u kompaniji Coca-Cola HBC od 2020. sprovodi kroz Customer gauge platformu. Istraživanjem se tokom godine pokriva kompletno vizitirano tržište - direktni i indirektni kupci.

Anketa sadrži niz pitanja relevantnih za poslovanje kompanije, portfolio, brendove, kompletan servis ka kupcu od unosa porudžbenice, isporuke, fakturisanja, odnos sa našim zaposlenima, dostupnost opreme, transparentnost komercijalne politike. Kupac odgovara ocenom sveukupne saradnje sa našom kompanijom od 1-10, na osnovu čega se izračunava NPS (net promoter score).

Share

77%

NPS

14%

Prodajnog volumena dolazi preko Portala za kupce

1/3

Porudžbenica kreiraju roboti