Česta pitanja i odgovori

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA

NAŠE KOLEGE SA ZADOVOLJSTVOM DELE SAVETE KAKO SE PRIJAVITI ZA POSAO I KAKO SE PRIPREMITI ZA PROCES

Pretražite trenutno otvorene pozicije i prijavite se povezivanjem svog LinkedIn profila ili slanjem svog CV-a. Od vas će se tražiti da napravite profil pre nego što se prijavite.

Ukoliko ste pronašli oglas za posao na portalu za zapošljavanje, LinkedIn-u ili nekoj drugoj platformi, možete se preko njih prijaviti.

Možete se prijaviti na više od jedne pozicije.

• Prilagodite CV radnom mestu na koje se prijavljujete; 

• Podelite sa nama potrebne informacije o vašim prethodnim radnim mestima;

• Fokusirajte se na vaše ključne rezultate; 

• CV ima ulogu da regruterima pomogne da shvate kako vas vaše iskustvo čini pravim kandidatom za poziciju – istaknite to iskustvo.

I još nekoliko saveta:

• CV treba da bude sažet;

• Trenutno radno mesto treba da bude na prvom mestu;

• Ne zaboravite da napišete vaše kontakt podatke.

Da, svakako se prijavite. Mi ćemo pregledati prijavu i odlučiti da li ćemo vas uključiti u proces ili ne.

Kada se prijavite za poziciju dobićete e-mail potvrdu da smo primili vašu prijavu. Proverite svoj Spam folder ukoliko ne možete da pronađete e-mail. Dobićete dalja obaveštenja nakon što pregledamo vašu prijavu.

Ukoliko su dokumenti isuviše veliki: Promenite im veličinu i pokušajte ponovo. Probajte da konvertujete dokumente u Word ili PDF format, slike treba da predate u JPG formatu.

Molimo vas da ne šaljete vaš CV na bilo koju e-mail adresu koju nađete na internetu, usled GDPR regulative nije nam dozvoljeno da koristimo CV koji je poslat putem e-maila. 

ILI: Prijavite se za našu Talent mrežu. Takođe ćete moći da kreirate profil, a i mi ćemo moći  da vas dodamo u bazu za otvorene pozicije koje odgovaraju vašem profile.

Obaveštavaćemo vas nakon svakog koraka ovog selekcionog procesa. 

Nismo vam se još javili? To znači da je pozicija i dalje otvorena i da se proces selekcije još nije završio.

Ukoliko nastavimo sa vašom prijavom, reći ćemo vam tačno koji su naredni koraci procesa za poziciju za koju ste se prijavili.

Ako ste se prijavili putem stranice za Pretragu poslova i prijavu, možete proveriti status prijave na vašem profile.

Savet: Kada pričate o sebi, koristite STAR metodu. Ona je način strukturiranja intervjua. Pomaže regruterima da shvate šta ste uradili do sada, naglašavajući sličnosti između vaših prethodnih pozicija i one za koju se prijavljujete.

 

Budite spremni za video intervju! Znamo da ste zauzeti. Zato smo odlučili da koristimo video intervjue. Moguće je da ćete se susresti sa jednim ili dva tipa video intervjua: snimljeni video intervju i video intervju uživo. Razlika: za prvi tip imamo snimljena pitanja, a vi svoje odgovore možete dati kad god želite. Intervjui uživo su video pozivi na koje smo se do sada već svi navikli. Dobićete dodatne instrukcije koje se odnose na vreme intervjua i slično.

Verujemo da vam je potrebno više od iskustva i da svi mogu da steknu nove veštine. Ipak, svaka pozicija unutar Coca-Cole HBC zahteva specifičan skup veština, stavova i kompetencija. Fokusiramo se da ih izmerimo. Svaki korak u procesu osmišljen je da nam pomogne da saznamo više o vašim pojedinačnim veštinama i da ih uporedimo sa uslovima posla.

Centri za procene mogu imati nekoliko formata: koristimo testove sposobnosti, testove situacione procene, grupne i pojedinačne vežbe simulacije i igre uloga tokom procesa selekcije.   Nezavisno od pozicije za koju se prijavljujete, sve informacije o testovima biće vam dostupne unapred, zajedno sa uputstvom. Dok postoji mogućnost da se pripremite za neke testove, testovi poput igre uloga mogu biti izazovni.  Ali ne brinite, niko od vas ne očekuje da ostvarite rezultat od 100%, rezultate koristimo kako bismo procenili kako biste reagovali u sličnim realnim situacijama.