Coca-Cola HBC kratak pregled

Coca‑Cola HBC Srbija i Crna Gora – kratak pregled

Mi smo jedna od najvećih svetskih punionica brendova kompanije Coca‑Cola, sa jakom osnovom za dugoročni rast

Coca‑Cola sistem u Srbiji, koji čine kompanije Coca‑Cola i Coca‑Cola HBC Srbija, prisutan je u našoj zemlji od 1997. godine.

coca-cola_launch-bgd_0124_-suba2732 coca-cola_launch-bgd_0124_-suba2732
coca-cola-logo coca-cola-logo

Mi smo partner kompanije Coca‑Cola

Coca‑Cola HBC (Coca‑Cola Hellenic Bottling Company) je partnerska punionica kompanije Coca‑Cola.  To  znači da kompanija Coca‑Cola proizvodi i prodaje koncentrate, baze i sirupe svojim partnerskim punionicama, vlasnik je brendova i odgovorna je za inicijative u oblasti marketinga ka potrošačima. Mi, kao punionica, koristimo koncentrate i sirupe za proizvodnju, pakujemo, prodajemo i distribuiramo finalne proizvode našim partnerima i potrošačima.

Vodeći brendovi i raznovrstan asortiman

Mi punimo, prodajemo i distribuiramo najpoznatije bezalkoholno piće na svetu – Coca‑Cola, kao i Coca‑Cola Zero, Sprite i Fanta, za koje smo takođe dobili licence od kompanije Coca‑Cola. Ovi brendovi čine četiri od pet najprodavanijih bezalkoholnih napitaka na svetu.

Negazirani napici – voda, sokovi, čaj i energetska pića – čine 30 odsto našeg obima proizvodnje. Raznovrstan asortiman pokazuje da smo pouzdan partner za naše kupce i da pružamo odličan izbor za potrošače.

cchbc_new_map_with_key cchbc_new_map_with_key

Široko geografsko prisustvo

Coca‑Cola HBC posluje na području koje se prostire od Irske na zapadu do pacifičke obale Rusije na istoku, od Arktičkog kruga na severu do tropskog područja Nigerije na jugu. Zahvaljujući takvom geografskom prisustvu, kompanija ima odlične mogućnosti za rast, i istovremeno ne zavisi od jednog određenog tržišta

dow-jones-sustainability-indices-logo dow-jones-sustainability-indices-logo

Održivo poslovanje

Integrisali smo održivost i društvenu odgovornost u sve aspekte poslovanja, sa ciljem da stvorimo dugoročnu vrednost za naše zainteresovane strane. U 2015. godini,  drugu godinu zaredom, proglašeni smo za globalnog i evropskog lidera u sektoru napitaka prema Dow Jones indeksu održivosti.

Minimalni uticaj proizvodnje na okruženje

Naša velika teritorija nam otvara brojne mogućnosti, ali donosi i izazove. Mi stalno tražimo načine da učinimo svoju poslovnu infrastrukturu što efikasnijom.

7

distributivnih centara

1000

preko... zaposlenih sa punim
radnim vremenom
u Coca‑Cola HBC Srbiji i Crnoj Gori

2

fabrike