Coca-Cola HBC kratak pregled

PUNIMO, PRODAJEMO I DISTRIBUIRAMO NEKA OD NAJPOZNATIJIH PIĆA NA SVETU

PUNIMO, PRODAJEMO I DISTRIBUIRAMO NEKA OD NAJPOZNATIJIH PIĆA NA SVETU

Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora puni, prodaje i distribuira neka od najpoznatijih bezalkoholnih pića na svetu. U Srbiji, kao deo Coca-Cola Sistema, koji čine kompanija Coca-Cola i Coca-Cola HBC Srbija, prisutni smo od 1997. godine, dok smo u Crnoj Gori pod imenom Coca-Cola HBC Crna Gora prisutni od 2003. godine.

coca-cola_launch-bgd_0124_-suba2732 coca-cola_launch-bgd_0124_-suba2732

DEO SMO VELIKE COCA-COLA HBC PORODICE

Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora deo je Coca-Cola HBC Grupe, koja posluje na 29 tržišta i 3 kontinenta, uz tržište od 740 miliona potrošača.

Coca-Cola HBC Grupa neguje otvoreno i inkluzivno radno okruženje među 33.000 zaposlenih i rangirana je među vodećim kompanijama u oblasti održivosti prema ESG merilima kao što su Dow Jones Sustainability, CDP, MSCI ESG i FTSE4Good.

Coca-Cola HBC listirana je na premium tržištu Londonske berze (LSE:CCH) i na Atinskoj berzi (ATHEX:EEE).

coca-cola-logo coca-cola-logo

Mi smo partner kompanije Coca‑Cola

Coca‑Cola HBC (Coca‑Cola Hellenic Bottling Company) je partnerska punionica kompanije Coca‑Cola.  To  znači da kompanija Coca‑Cola proizvodi i prodaje koncentrate, baze i sirupe svojim partnerskim punionicama, vlasnik je brendova i odgovorna je za inicijative u oblasti marketinga ka potrošačima. Mi, kao punionica, koristimo koncentrate i sirupe za proizvodnju, pakujemo, prodajemo i distribuiramo finalne proizvode našim partnerima i potrošačima.

COCA-COLA HBC U SRBIJI

Coca-Cola HBC Srbija čine tri punionice, geografski raspoređene u centru Srbije, na istoku i na jugu zemlje. Naša najveća punionica nalazi se u Zemunu, gde je smešten i regionalni Centar za sokove. U ovoj punionici imamo 9 proizvodnih linija.

DCIM\100MEDIA\DJI_0244.JPG DCIM\100MEDIA\DJI_0244.JPG

Na jugu Srbije, u opštini Surdulica, nalazi se naša punionica Rosa vode, Vlasinka, sa 4 proizvodne linije. Istok Srbije, u opštini Kučevo, dom je naše Neresnica punionice, gde proizvodimo gaziranu vodu Rosa Homolje, na ukupno 2 proizvodne linije.

Sedište kompanije je u Zemunu, na lokaciji koja se prostire na oko 65.000 m2. Naši proizvodi ka potrošačima idu iz ukupno devet distributivnih centara, koji se nalaze: u Beogradu, Novom Sadu, Kučevu, Čačku, Paraćinu, Nišu, Vlasini, Podgorici i Bijelom Polju.

3

punionice

9

distributivnih centara  

15

proizvodnih linija  

PRVA COCA-COLA PROIZVEDENA U SRBIJI 1968. GODINE

Iako smo pod imenom Coca-Cola HBC u Srbiji prisutni od 1997. godine, naša priča ima dublje korene u lokalnoj zajednici. Prva fabrika za flaširanje Coca-Cola napitka u Zemunu, u ulici Batajnički drum 14-16, gde se Coca-Cola proizvodi i danas, počela je sa radom 1968. godine. Bila je to jedna od prvih punionica koje su otvorene u bivšoj Jugoslaviji. Imala je jednu proizvodnu liniju za flaširanje boca od 0,25 l u povratnoj staklenoj ambalaži i kapacitet od 18.000 flaša na sat.

VODEĆI BRENDOVI I ŠIROKI 24/7 PORTFOLIO

Sa velikim ponosom, Coca-Cola HBC Srbija danas proizvodi, prodaje i distribuira širok asortiman pića, koji čini naš 24/7 portfolio. Zašto 24/7? Zato što u portfoliju imamo proizvode za konzumaciju u svako doba dana – od jutra do večeri, svih 7 dana u nedelji.

Naš portfolio čine lideri u kategoriji bezalkoholnih napitaka, koji su ujedno i najprodavaniji svetski brendovi: Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fanta, Schweppes i Sprite. U Srbiji svojim potrošačima nudimo i razne druge vrste gaziranih i negaziranih napitaka: neXt, Next Joy, Next limunade, Fuzetea, Romerquelle, energetska pića Monster i Ultra, jedinstvenu flaširanu prirodnu izvorsku vodu – Rosa, a od 2022. godine i gaziranu vodu Rosa Homolje.

Pored toga, distribuiramo i piva iz Heineken portfolija, kao i vrhunske brendove alkoholnih pića, među kojim su Jack Daniels, Finlandia, Famous Grouse, Macallan, Brugal, Zlatni Pelin, Zlatna rakija.

Od 2021. godine portfolio smo obogatili poznatim brendovima kafe: britanskom Costa coffee i autentičnom italijanskom kafom Vergnano.

KREIRAMO RADNA MESTA

U kompaniji Coca-Cola HBC Srbija zapošljavamo više od 1.000 ljudi. Naš tim čine posvećeni zaposleni, uvek usmereni ka podizanju lestvice. Naš pristup razvoju talenata kod naših ljudi je jedna od ključnih komponenti uspeha.

Coca-Cola sistem u Srbiji zajedno sa kompanijom Bambi podržava još 14.900 radnih mesta u lancu vrednosti, što znači da na svako radno mesto u našim kompanijama podržavamo još 8 radnih mesta širom lanca vrednosti.

Sarađujemo sa oko 37.000 kupaca u Srbiji. Kupac je na prvom mestu, a potvrda da smo prepoznati kao lideri na polju korisničkog iskustva, došla je i kroz globalnu nagradu ‘Close the Loop’ Customer Gauge Award 2022, koju je dobila Coca-Cola HBC grupacija.

1000 +

zaposlenih

14.900

radnih mesta u lancu vrednosti

37.000

kupaca

MilevaFoto3 MilevaFoto3

ODRŽIVO POSLOVANJE

Održivo poslovanje je integralni deo naše biznis kulture. U skladu sa našom Misijom održivosti, zasnovanom na naučno postavljenim ciljevima, nastojimo da podržimo naše ljude i zajednice u kojim poslujemo, našu planetu i da razvijamo naš biznis na održivim osnovama.

Kontinuirano merimo napredak i o tome transparentno izveštavamo javnost i zainteresovane strane, kroz godišnje Izveštaje o održivom poslovanju.