Odnos sa kompanijom Coca‑Cola

Mi smo partnerska punionica kompanije Coca‑Cola i deo Coca‑Cola sistema, najvećeg sistema za distribuciju bezalkoholnih napitaka na svetu.

Kompanija Coca‑Cola i njenih 300 partnerskih punionica, uključujući i Coca‑Cola HBC, zajedno čine Coca‑Cola sistem. Sistem stvara vrednost i za kupce i potrošače, što ga čini jedinstvenim među kompanijama.

Održiv rast celog sistema zavisi od zajedničkih vrednosti i ciljeva kompanije Coca‑Cola i njenih partnerskih punionica, kao i od saradnje i međusobne podrške svih strana.

Kako sarađujemo sa kompanijom Coca‑Cola

Kompanija Coca‑Cola je najveća svetska kompanija za proizvodnju napitaka i posluje u više od 200 zemalja. Njena četiri brenda: Coca‑Cola, Coca‑Cola Light (Diet Coke), Sprite i Fanta, čine četiri od pet najpopularnijih bezalkoholnih gaziranih napitaka na svetu.

Kombinujemo saznanja, resurse i iskustvo kompanije Coca‑Cola sa sopstvenom ekspertizom u flaširanju, distribuciji i prodaji. Zajedno stvaramo vrednosti već više od 60 godina.

Kreiranje potražnje

Kompanija Coca‑Cola je odgovorna za generisanje potražnje putem marketinga usmerenog ka potrošačima i razvoja brendova. Pored toga, ona nabavlja sastojke, proizvodi i prodaje koncentrate, baze za napitke i sirupe.

Zadovoljavanje potražnje

Kao partnerska punionica imamo obavezu da odgovorimo na potražnju putem proizvodnje, pakovanja, distribucije i prodaje finalnih proizvoda – bezalkoholnih pića kupcima, koji zatim naše proizvode prodaju potrošačima. Takođe smo odgovorni za marketing prema kupcima i egzekuciju unutar prodajnih objekata.

 

Coca‑Cola HBC, jedna od najvećih punionica proizvoda kompanije Coca‑Cola, godišnje prodaje više od 2 milijarde jedinica pakovanja u 28 zemalja i na 3 kontinenta, a njeni proizvodi stižu do približno 585 miliona ljudi.