Istorijat

Istorijat

Početak poslovanja:

1967 – Slovenija vino (Slovin) dobija licencu za proizvodnju i prodaju Coca-Cola proizvoda u Srbiji.  

1968 – Počinje sa radom nova fabrika za flaširanje Coca-Cola napitka u Zemunu. Punionica je posedovala jednu proizvodnu liniju za flaširanje boca od 0,25, a njen kapacitet bio je 18.000 flašica na sat.   

1970 – Beogradska fabrika dobija licencu da flašira Schweppes, čime proširuje svoj portfolio još jednim međunarodno priznatim brendom.

1989 – Slovin spaja sve svoje punionice i formira IBP Beograd koji iste godine postaje deo Coca-Cola HBC grupe i jedan od najvećih punionica proizvoda kompanije Coca-Cola u svetu.

Važne godine:

2005 – Kupovinom Vlasinke d.o.o, jedan od lidera na domaćem tržištu negaziranih voda – Rosa, postaje deo Coca-Cola sistema.

2006 – Coca-Cola sistem u Srbiji kupuje 100 odsto kompanije Fresh&Co. iz Subotice, jednog od vodećih proizvođača voćnih sokova u Srbiji i upotpunjuje svoj portfolio negaziranih bezalkoholnih pića.

2019 – Vodeći proizvođač konditora u Srbiji, kompanija Bambi, postaje deo Coca-Cola HBC grupe, a bogat portfolio dodatno je osnažen nekim od najvoljenijih brendova poput čuvene Plazme. 

2021/2022 – jačanje portfolija kafe; Costa coffee i Vergnano postaju deo našeg portfolija.

2022 – akvizicija punionice u Neresnici, čime Rosa Homolje postaje prva gazirana voda u našem portfoliju.