Predstavili smo 10. Izveštaj o održivom poslovanju

Predstavili smo 10. izveštaj o održivom poslovanju

Kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Bambi predstavile su Izveštaj o održivom poslovanju za 2022. godinu, pod nazivom ,,Održivost – snaga koja pokreće zajedničke promene’’. Ovo je jubilarni, deseti po redu Izveštaj naše kompanije, a treći kojim su obuhvaćeni i podaci kompanije Bambi.

2 2

U svetu sve većih ekoloških i društvenih izazova, nastavljamo posvećeno da brinemo o zaposlenima i partnerima, zaštiti životne sredine i uticaju koji ostvarujemo na zajednice, transparentno komunicirajući ostvarene rezultate.

Među ključnim rezultatima kompanije Coca-Cola HBC Srbija u 2022. godini izdvajaju se:

·       smanjenje potrošnje vode za izuzetnih 54%  po litru proizvedenog pića u poslednjih 15 godina

·       smanjenje potrošnje energije za 59% po litru proizvedenog pića u 15 godina

·       recikliramo ili na drugi način ponovo upotrebljavamo čak 99% otpada koji nastaje u našim fabrikama

·       2 inovacije na pakovanjima: KeelClip i pričvršćeni čepovi

·       81% budžeta za nabavke usmerili smo na domaće dobavljače

Naslovna

U protekloj deceniji smo hrabro kročili putem održivosti, na kojem postižemo značajan napredak u ključnim parametrima, kao što su ušteda vode, energije, smanjenje emisije CO2. Ipak, u održivosti vidimo više od toga, vidimo snagu koja „otključava“ potencijal naših ljudi. Kao pojedinci i kolektiv, rastemo na ovom putu, ali podržavamo i ljude izvan naše organizacije da rastu. Ponosan sam na naše projekte za mlade, Coke Summership i Podrška mladima, kao i program dodele 25 stipendija najboljim studentima iz cele Srbije. Uz snažna partnerstva, nastavljamo putem održivosti, zajedno kreirajući svet koje će buduće generacije s ponosom naslediti. I dodao da je kompanija u 2022. godini otvorila novu punionicu u opštini Kučevo, što je investicija vredna 5 miliona evra, uz 50 novih radnih mesta.

Svetoslav Atanasov Generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora

Za kompaniju Bambi, 2022. godina je takođe bila uspešna.

“Kao  lider u konditorskoj industriji snažno smo posvećeni ostvarivanju pozitivnog uticaja na lokalnu zajednicu u kojoj poslujemo. Želeo bih da istaknem dve najveće investicije tokom prethodne godine - otvaranje Centra za istraživanje i razvoj, laboratorije znanja u koju smo  uložili  2.3 miliona evra, dok je druga važna investicija otvaranje reciklažnog ostrva, veličine 500 m2, na kome je moguće prikupiti 30 različitih vrsta otpadnih materijala koji se generišu u našoj fabrici. U godini za nama pažljivo smo pratili navike potrošača i dodatno razvili naš veganski portfolio,zdravije opcije i po prvi put lansirali proizvod bez glutena"  rekao je na predstavljanju Izveštaja Ognjen Lazić, direktor marketinga i Commex-a kompanije Bambi.

MIX_1219 MIX_1219

Pored brojnih projekata i inicijativa, u 2022. godini kompanije su uložile 340.000 evra u lokalne zajednice i donirale preko 200.000 litara i 16 tona proizvoda. Zajedno, Coca-Cola HBC Srbija i Bambi tim broji 1.763 zaposlena, koji su u 2022. godini 1.500 sati u toku radnog vremena posvetili volontiranju.

Kompanije su i ove godine organizovale Forum o održivom poslovanju, koji je okupio partnere oko teme održivosti.

Izveštaju možete pristupiti ovde: Preuzimanje (coca-colahellenic.com)